andreadis blog

Τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη στο ευρωπαϊκό πρόγραµµα H2020: OSOS!

Πιστοί στην υπόσχεσή μας για εκπαίδευση 21ου αιώνα.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως η περίληψη δράσης που κατέθεσαν τα Εκπαιδευτήριά μας για να συμμετέχουμε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «H2020: Open Schools for Open Societies – OSOS» διακρίθηκε ανάμεσα σε 225 νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας μας.

1.000 σχολεία από 11 ευρωπαϊκές χώρες –ανάµεσά τους και το δικό µας- θα υλοποιήσουν το πρόγραµµα του «Ανοιχτού Σχολείου»! Το σχολείο µας θα συνεργαστεί, θα ανταλλάξει ιδέες και θα αναδείξει καλές πρακτικές ανάµεσα σε σχολεία της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Λίγα λόγια για το OSOS

Αντικείμενο του «Ανοιχτού Σχολείου» είναι να αφουγκράζεται τις ανάγκες της διεθνούς κοινότητας με βασικό άξονα τις φυσικές επιστήμες και τα αντικείμενα του STEM σε θεματικές που συνδέονται με σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις. Οι ανάγκες αυτές μετατρέπονται σε σενάρια μάθησης και δημιουργικότητας και τα αποτελέσματα κοινοποιούνται ως χρήσιμες πρακτικές για το ευρύ κοινωνικό σύνολο. Η μάθηση αυτή προσδίδει δέσμευση και προσελκύει το ενδιαφέρον των μαθητών, ενώ ταυτόχρονα τους δίνει ενεργή θέση μέσα στον σύγχρονο κόσμο.

Το OSOS στα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 2 σχολικά έτη, 2018-2019 και 2019-2020 και έχει ως τίτλο «Εξερευνώντας τα μυστήρια του Νανόκοσμου». Η Νανοτεχνολογία αποτελεί έναν αναδυόμενο κόσμο στο επίκεντρο της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας. Οι μαθητές μας θα επεξεργαστούν τις εφαρμογές της προτείνοντας την κατάλληλη αξιοποίησή τους στην καθημερινή ζωή. Με τον τρόπο αυτό, θα αποτελέσουν τους αυριανούς νανο-εγγράματους πολίτες.

Όλη η εκπαιδευτική ομάδα του Δημοτικού μας θα επιμορφωθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τον εθνικό συντονιστή του εκπαιδευτικού έργου για την Ελλάδα, ώστε να προωθήσουν την έννοια του «Ανοιχτού Σχολείου». Παράλληλα, θα επιμορφωθεί από την Αν. Καθηγήτρια Διδακτικής Φυσικών Επιστημών του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κυρία Σπύρτου Α. στον τομέα της Νανοτεχνολογίας, για να μπορέσουν να σχεδιάσουν τα κατάλληλα διδακτικά σενάρια.

Καλή µας αρχή στο υπέροχο «ταξίδι» γνώσης που ξεκινά…


Πίσω στην κατηγορία