andreadis blog

Πώς να αγαπήσει το παιδί το σχολείο

Η πιο όμορφη και νοσταλγική εποχή στη ζωή ενός ανθρώπου είναι τα παιδικά του χρόνια, τα χρόνια της ανεμελιάς και της ευτυχίας. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, αυτά τα χρόνια να είναι γεμάτα όμορφες αναμνήσεις αναπόσπαστο κομμάτι των οποίων είναι τα σχολικά χρόνια.

Το παιδί από την προσχολική ακόμη ηλικία πρέπει να αγαπήσει το σχολείο και να το νιώσει σημαντικό και ενδιαφέρον κομμάτι της καθημερινότητάς του. Να ξυπνάει με χαμόγελο για το σχολείο, να λαχταρά να τρέξει σε αυτό και να γεμίσει ακόμη μία μέρα με πολλές εμπειρίες, αναμνήσεις και γνώσεις!

Πώς όμως βοηθάμε το παιδί να αποκτήσει αυτή τη στάση; Στο σημείο αυτό πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το σχολείο. Το σχολείο που σέβεται την προσωπικότητα του παιδιού, αναγνωρίζει τη μοναδικότητά του και το προσεγγίζει εξατομικευμένα, κερδίζει σίγουρα την εμπιστοσύνη του. Το σχολείο που προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε μαθητή και δεν απαιτεί από τον ίδιο το μαθητή να προσαρμοστεί στον δικό του τρόπο και ρυθμό, αποδεικνύει την αγάπη του. Έτσι το παιδί νιώθει ασφαλές και έτοιμο να πειραματιστεί, να προβληματιστεί και να δημιουργήσει, νιώθοντας ασφάλεια να προβάλλει τον εαυτό του.

Και για όλους εκείνους τους γονείς που απορούν γιατί να επιλέξουν ένα ιδιωτικό δημοτικό σχολείο η απάντηση είναι μία και μοναδική. Εάν από το δημοτικό μπουν οι σωστές βάσεις, είναι εγγυημένη η επιτυχία σε όλες τις επόμενες σχολικές βαθμίδες με εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο.

Αυτή είναι ακριβώς η φιλοσοφία μας στα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη. Μέσα στο ζεστό και δημιουργικό περιβάλλον μας από το 1968 θέτουμε γερές βάσεις και δημιουργούμε τον υπεύθυνο και καλλιεργημένο μαθητή. Το αποδεικνύουν, άλλωστε, και οι χιλιάδες απόφοιτοί μας που κάθε χρόνο περηφανευόμαστε για τα επιτεύγματά τους!

Όπως κάθε χρόνο, περιμένουμε και τη φετινή σχολική χρονιά να αγκαλιάσουμε τα νέα μέλη μας με αγάπη, στοργή και υπευθυνότητα στη δική μας οικογένεια, στα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη!

Περσεφόνη Ασλάνογλου,

Διευθύντρια Δημοτικού


Πίσω στην κατηγορία