Κωνσταντίνος Ανδρεάδης«Μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας. Αυτό και μόνο είναι μια μεγάλη δέσμευση για μας. Πρώτο μας μέλημα είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το σχολείο και το μυστικό να το επιτύχουμε είναι η δική μας μεγάλη αγάπη για τους μαθητές μας»

Κωνσταντίνος Ανδρεάδης
Ιδρυτής Εκπαιδευτηρίων «Ανδρεάδη»
Καθηγητής - Φιλόλογος

Ο Ιδρυτής

Ο Κωνσταντίνος Ανδρεάδης σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και έκανε το μεταπτυχιακό του στο τμήμα Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. . Ήταν λάτρης της αρχαίας ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού. Έμπνευσή του ήταν πάντα τα θετικά πρότυπα ζωής, οι αρχές και οι αξίες.

Από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα αποδεικνύεται η αγάπη του για τα παιδιά, καθώς παραδίδει εθελοντικά, ιδιαίτερα μαθήματα αρχαίας ελληνικής γλώσσας σε παιδιά άπορων οικογενειών.

Από το 1968 παίζει ενεργό ρόλο στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης της Θεσσαλονίκης ιδρύοντας το πρώτο του σχολείο στο Δήμο Αμπελοκήπων. Το 1973 ιδρύει το νηπιαγωγείο – δημοτικό στο Δήμο Σταυρούπολης με την επωνυμία «Κ. Ανδρεάδης», ενώ παράλληλα, λειτουργεί και το οικοτροφείο που φιλοξενεί πάνω από 100 σπουδαστές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ανήσυχο πνεύμα, θέλοντας να χτίσει ένα ακόμη καλύτερο εκπαιδευτικό μέλλον, το 1978, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, ιδρύει τα νέα Εκπαιδευτήρια. Στις καινούριες εγκαταστάσεις επενδύει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, δείχνοντας στην πράξη και τη δική του αγάπη για τη φύση.

Η επωνυμία του νέου Εκπαιδευτηρίου ήταν «Παναθήναια» εμπνευσμένη από τα ιδεώδη της κλασικής μας παιδείας που τόσο πολύ αγαπούσε.

Συνοδοιπόρος και στήριγμα στο όραμα της ζωής του η σύζυγός του Περσεφόνη Ανδρεάδου με την οποία έκαναν μαζί το όνειρο πραγματικότητα.

Έφυγε από κοντά μας το 2008 αφήνοντας το όραμα της ζωής του και την αγάπη του για τα παιδιά στα δικά του παιδιά.

Κληρονομιά μας το πιστεύω του: «Παράδοση και πρόοδος»


55 χρόνια προσφοράς

55 χρόνια προσφοράς


 • Από το 1968 ο Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, με τη σύζυγό του Περσεφόνη, ξεκινούν να παίζουν ενεργό ρόλο στην εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης με την ίδρυση Εκπαιδευτηρίων στο Δήμο Αμπελοκήπων και στη συνέχεια στο Δήμο Σταυρούπολης.
 • Το 1978 ιδρύουν, στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Ωραιοκάστρου, «ΤΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ», εμπνευσμένοι από τα ιδεώδη της κλασσικής μας παιδείας, θέλοντας να επενδύσουν στο παιδί και στον άνθρωπο.
 • Έκτοτε υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Ανδρεάδη, τα Εκπαιδευτήρια, ακολουθώντας σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, συμβάλλουν ουσιαστικά στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης της Θεσσαλονίκης με την υλοποίηση ποικίλων εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων. Πυλώνας τους η φροντίδα των μαθητών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και η σωστή προετοιμασία για την επιτυχή συνέχιση της μαθητείας τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συνοδοιπόροι στο έργο τους οι γονείς και υποστηρικτές τους η τοπική κοινωνία.
 • Το 1996, τα Εκπαιδευτήρια περνούν στη δεύτερη γενιά της οικογένειας. Η Χρυσούλα Ανδρεάδου, με σημαντικές πανεπιστημιακές σπουδές στη φιλολογία και παιδαγωγική, αναλαμβάνει τα ηνία και συνεχίζει με επιτυχία το όραμα του ιδρυτή τους για διδασκαλία υψηλών επιδόσεων ενώ τα μετονομάζει σε Εκπαιδευτήρια «ΑΝΔΡΕΑΔΗ» προς τιμήν του ιδρυτή τους.
 • Το 2010 τα Εκπαιδευτήρια ανακαινίζονται πλήρως και οι αίθουσες εξοπλίζονται με διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαλεία ενώ αναβαθμίζονται η αίθουσα Πληροφορικής και Μουσικής.
 • Το σχολικό έτος 2017-2018 τα Εκπαιδευτήρια γιορτάζουν 55 χρόνια εμπειρίας και εκσυγχρονίζονται εμπλουτίζοντας σημαντικά το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, καινοτομίες και παροχές, για να συνεχίσουν να δημιουργούν τους ευρωπαίους πολίτες του μέλλοντος.

Εξειδίκευση στην πρωτοβάθμια

Εξειδίκευση στην πρωτοβάθμια Ανδρεάδης


Τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη εξειδικεύονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εδώ και πενήντα χρόνια, πιστά στη φιλοσοφία του ιδρυτή τους Κωνσταντίνου Ανδρεάδη ότι «…η ουσιαστική προετοιμασία των παιδιών για μια επιτυχή μαθητεία και στη συνέχεια, για μια επιτυχημένη επαγγελματική ζωή, ξεκινά από την προσχολική και σχολική ηλικία όπου τίθενται τα θεμέλια σε νοητικό, σωματικό, κοινωνικό, συναισθηματικό και γνωστικό επίπεδο. Η συνεισφορά των εκπαιδευτικών σε αυτό το στάδιο είναι η πιο σημαντική από κάθε άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης…».

Τα Εκπαιδευτήρια αξιοποιώντας την 55χρονη εμπειρία τους, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες των μαθητών αυτής της ηλικίας, τις δυνατότητές τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς τους καθώς και τον εκπαιδευτικό «βηματισμό» που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στη σωστή κατεύθυνση, την προσωπικότητά τους και τις γνώσεις τους. Στη βάση αυτή σχεδιάζουν εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες κάθε ηλικίας και τα εφαρμόζουν με πρωταρχικό μέλημα την φροντίδα και καλλιέργεια κάθε μαθητή εξατομικευμένα.

Φιλοσοφία & Στόχοι

Φιλοσοφία - Στόχοι Ανδρεάδης


Τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε παιδιά Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα διακρίνονται για τον πολυδιάστατο χαρακτήρα τους όπου συνδυάζουν την ελληνική παιδεία με την ευρωπαϊκή διάσταση και την παγκόσμια προοπτική, μέσα από ένα ενισχυμένο πρόγραμμα που καλύπτει εκτός από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, επιπλέον εκπαιδευτικές ώρες καθώς και μια μεγάλη ποικιλία ειδικών και καινοτόμων προγραμμάτων.

Σε μια εποχή ραγδαίων εξελίξεων σε κοινωνικοπολιτικό, οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο, προσδιορίζουμε τους βασικούς μας τους στόχους σε δύο κεντρικούς άξονες:

 • στην εκπαίδευση των μαθητών με στόχο την απόκτηση γνώσεων, και με κύρια έμφαση στη Γλώσσα, στα Μαθηματικά και στα Αγγλικά
 • στην εξοικείωσή τους με τους τρόπους αξιοποίησης των γνώσεων αυτών, μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις και διερευνητική «ματιά»

Η πραγμάτωση των δύο αυτών αξόνων εφοδιάζει τους μαθητές όχι μόνο με γνώσεις αλλά και με «ανοιχτούς ορίζοντες σκέψης» για να κινητοποιεί όλους τους μηχανισμούς ανάπτυξης των δεξιοτήτων, τόσο διανοητικών όσο και ψυχοσωματικών.

Η μάθηση στα Εκπαιδευτήριά μας συνδέει την γνώση με τα βιώματα των παιδιών, τα ενδιαφέροντά τους, τις ανάγκες τους αλλά και με ποικίλες διαφορετικές καταστάσεις της πραγματικής ζωής. Η μάθηση δεν είναι στατική. Με μια σειρά από καινοτομίες και παρεμβάσεις οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της έκφρασης, της κριτικής σκέψης και της συλλογικής προσπάθειας κάθε μαθητή ώστε να εξελιχθεί σε μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα συνεχίζοντας τη μαθητεία του με επιτυχία στο Γυμνάσιο και μετέπειτα στην επαγγελματική του ζωή ως ενήλικας.

Γνώσεις – Ανοιχτοί ορίζοντες σκέψης – Ολοκληρωμένη προσωπικότητα – Επιτυχημένη εξέλιξη: αυτό είναι το τετράπτυχο της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας των Εκπαιδευτηρίων μας που το χτίζουμε από τα πρώτα βήματα της σχολικής ζωής των μαθητών μας.


Εγκαταστάσεις

Εγκαταστάσεις


Το σχολείο μας βρίσκεται σε ένα καταπράσινο ιδιόκτητο χώρο 10.000 τ.μ. στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, μακριά από την ηχορύπανση και τα καυσαέρια της πόλης.

Τα Εκπαιδευτήρια περιλαμβάνουν: Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό.

Οι κτιριακές υποδομές είναι κατανεμημένες σε:

 • σύγχρονες, ευρύχωρες και ηλιόλουστες αίθουσες διδασκαλίας με άρτια υλικοτεχνική υποδομή και σύγχρονη τεχνολογία
 • χωριστές εγκαταστάσεις, πλήρως ανεξάρτητες, για τον παιδικό σταθμό και τα νήπια
 • αίθουσες για τα ειδικά μαθήματα & εργαστήρια
 • αίθουσα Πληροφορικής
 • αίθουσα English Academy
 • γυμναστήριο
 • αίθουσα χορού
 • γήπεδο ποδοσφαίρου
 • παιδική χαρά
 • χώρους εστίασης
 • ιατρείο
 • φυλάκιο
 • ζώνη αποβίβασης και επιβίβασης μαθητών
 • χώρο πάρκινγκ αυτοκινήτων, σχολικών λεωφορείων και Ι.Χ.

Η φυσική ομορφιά της περιοχής και η όμορφη αισθητική των χώρων διδασκαλίας και εργαστηρίων, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την ισορροπημένη ανάπτυξη των μαθητών μας.

Υγιεινή & Ασφάλεια

Υγιεινή & Ασφάλεια


Προτεραιότητα των Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη είναι η ασφάλεια των μαθητών τους. Τα Εκπαιδευτήρια φροντίζουν για ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον με τη λήψη όλων των απαραίτητων θεσμοθετημένων μέτρων ασφαλείας με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλους τους χώρους τους.

Η ασφάλεια των χώρων των Εκπαιδευτηρίων παρακολουθείται στενά από τον υπεύθυνο Τεχνικό Ασφαλείας. Επιπλέον, πρόσθετα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται με το φυλάκιο στην είσοδο των Εκπαιδευτηρίων. Παράλληλα, πραγματοποιείται μόνιμη επιτήρηση των παιδιών σε κάθε δραστηριότητα από την εκπαιδευτική ομάδα μας.

Σχολική Μεταφορά

Σχολική Μεταφορά


Στόχος των Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη είναι η ασφαλής και έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών προς και από τα εκπαιδευτήρια σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Την σημαντική αυτή λειτουργία διαχειρίζονται με ιδιαίτερη επιμέλεια το αρμόδιο διοικητικό προσωπικό, οι οδηγοί, οι συνεργαζόμενοι μηχανικοί και φυσικά οι υπεύθυνες συνοδοί που προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στη σχολική μεταφορά. Η συνεχής επιμόρφωση των ανθρώπων των Εκπαιδευτηρίων που διαχειρίζονται τη σχολική μεταφορά αποτελεί πρωταρχικό μέλημα και υλοποιείται από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων ώστε να είναι εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ορθής και ασφαλούς σχολικής μεταφοράς. Από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα η ομάδα μεταφοράς είναι σε ετοιμότητα και για το καλύτερο αποτέλεσμα παραλαβής – παράδοσης των μαθητών, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα σχολικά λεωφορεία καθώς και με τους γονείς.

Η τακτική ανανέωση του στόλου σχολικών λεωφορείων των Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη, σε συνδυασμό με τη μηχανογράφηση των δεδομένων εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα παροχής υπηρεσιών και ασφάλειας.

Αξιολόγηση έργου

Αξιολόγηση έργου


Τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη πιστεύουν ότι η αξιολόγηση είναι αλληλένδετη με κάθε δραστηριότητα, με τη διδασκαλία και με το ευρύτερο εκπαιδευτικό έργο που προσφέρουν.

Από το σχολικό έτος 2017-2018 τα Εκπαιδευτήρια υιοθετούν την ιδιαίτερα σημαντική και μετρήσιμη επίσημη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των Εκπαιδευτηρίων.

Η Αξιολόγηση πραγματοποιείται με τις εξής μεθόδους:

 • Αξιολόγηση εκπαιδευτικού
 • Αξιολόγηση εκπαιδευτικού από τον υπεύθυνο ή διευθυντή του τμήματός του,
 • Αξιολόγηση εκπαιδευτικού και των υπηρεσιών - υποδομών του Εκπαιδευτηρίου από το Διευθυντικό Εκπαιδευτικό Συμβούλιο
 • Αξιολόγηση υπηρεσιών - υποδομών του Εκπαιδευτηρίου από το Εκπαιδευτικό προσωπικό
 • Αξιολόγηση των υπηρεσιών - υποδομών του Εκπαιδευτηρίου από τους γονείς με προαιρετική αναφορά ονοματεπωνύμου γονέα για να διασφαλίζεται η αμεροληψία

Στη βάση των αποτελεσμάτων του απολογισμού σχεδιάζονται οι δράσεις προγραμματισμού για το μέλλον και οι ενέργειες βελτιώσεων σε όλα τα επίπεδα.

Η αξιολόγηση υιοθετείται ως σημαντική παράμετρος της ταυτότητας των Εκπαιδευτηρίων στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς επικοινωνίας με εκπαιδευτικούς και γονείς, με στόχο την βελτίωση.


Διοικητικό Συμβούλιο

Οργάνωση Ανδρεάδης


Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος – Ανδρεάδου Χρυσούλα
Μαθήτευσε στα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη. Απόφοιτη της Φιλοσοφικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Σιένα στη Γλωσσολογία. Πολυετής επιμόρφωση σε παιδαγωγικά θέματα.

Από την αρχή της επαγγελματικής της καριέρας ασχολείται με τα παιδιά. Από το 1988 έως το 1996 δραστηριοποιήθηκε στην έρευνα, ανάπτυξη και διάθεση παιχνιδιών εκπαιδευτικού περιεχομένου. Από το 1996 ανέλαβε τη Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη. Το 2006 υπηρέτησε στην τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου από τη θέση ευθύνης ως Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του δήμου και Αντιπρόεδρος Πολιτισμού.

Αντιπρόεδρος – Ασλάνογλου Περσεφόνη
Φοίτησε στο Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη και στο 2ο Λύκειο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατόλια. Εισήχθη 9η στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μετεκπαιδευτεί σε θέματα Εκπαιδευτικής Ηγεσίας, Οργάνωσης και Διοίκησης Σχολικών Μονάδων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Από το 2009 είναι εκπαιδευτικός στα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη και υπεύθυνη προγραμμάτων και πρόσφατα ανέλαβε τη θέση της Διευθύντριας Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων.

Μέλος – Καρακόλιου Φανή
Απόφοιτη της Θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Ειδικεύεται στην διδασκαλία θετικών μαθημάτων, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας καθώς και Γεωγραφίας. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην προετοιμασία μαθητών Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού για την επιτυχή μετέπειτα μαθητεία τους στο Γυμνάσιο.

Εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη από το 1988 και αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων. Διετέλεσε Διευθύντρια Δημοτικού για 19 σχολικά έτη.

Διευθυντικό Εκπαιδευτικό Συμβούλιο

Σκοπός του Συμβουλίου είναι ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής πολιτικής των Εκπαιδευτηρίων, των στόχων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων κάθε χρονιάς και της άριστης λειτουργίας τους. Απαρτίζεται από:

 • τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους
 • διευθυντές και επικεφαλής Εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας/ειδικότητας
 • Ειδικούς συνεργάτες και
 • Εξειδικευμένους συμβούλους

Οργάνωση

Τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη είναι οργανωμένα σε 5 βασικούς τομείς, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντικού Εκπαιδευτικού Συμβουλίου:

 • Προσχολικής αγωγής
 • Δημοτικού
 • Ειδικών Προγραμμάτων
 • Οικονομικών Υπηρεσιών
 • Παιδοψυχολογίας & Συμβουλευτικής

Το ισχύον οργανόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη παρατίθεται στη συνέχεια:

Οργανόγραμμα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδης


Πιστοποιήσεις

Η μάθηση και η διδασκαλία στα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός μαθητή που θα κατέχει υψηλό κεφάλαιο γνώσης, θα συμμετέχει σε καινοτομίες και θα αποκτά δεξιότητες που θα τον καθιστούν ικανό να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του 21ου αιώνα. Οι πιστοποιήσεις μας αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας.


Πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της ACTA του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

actaTo σχολείο μας είναι εξεταστικό κέντρο του φορέα πιστοποίησης ACTA, που είναι αναγνωρισμένος από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και, παράλληλα, διαπιστευμένος από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης με βάση το Διεθνές Πρότυπο ISO17024.

Έτσι, οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιήσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους στην πληροφορική, δίνοντας εξετάσεις στο χώρο σχολείου.

Πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της Global cert

global certΤο σχολείο μας είναι πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της Global cert, που είναι φορέας πιστοποίησης ανθρώπινου δυναμικού στη χρήση του υπολογιστή με αναγνώριση από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και ISO 9001:2008 και 17024:2012.

Έτσι οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στην πληροφορική δίνοντας εξετάσεις στο χώρο του σχολείου.

Εξετάσεις Young Learners του Πανεπιστημίου Cambridge

cambridgeΣτα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη με δέσμευση πάντα την άριστη κατάκτηση της Αγγλικής Γλώσσας μέχρι τη Στ’ τάξη του δημοτικού, οργανώνουμε κάθε χρόνο στο χώρο του σχολείου μας τις εξετάσεις Cambridge English: Young Learners σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Cambridge. Οι εξετάσεις είναι ιδανικές για τα πρώτα βήματα των παιδιών στην εκμάθηση των Αγγλικών και διακρίνονται σε τρία επίπεδα: starters (Δ’ δημοτικού), movers (Ε’ δημοτικού), flyers (Στ’ δημοτικού). Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον καθημερινό γραπτό και προφορικό λόγο των Αγγλικών με τρόπο ενθαρρυντικό και παιγνιώδη.

Εξεταστικό κέντρο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Λυσίας»

lysiasΟ «Λυσίας» είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω διαδικτύου. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ευγενής άμιλλα, η παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης με παιγνιώδη τρόπο, η εξοικείωση με την τεχνολογία, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και η χαρά της συμμετοχής. Το σχολείο μας είναι εξεταστικό κέντρο του διαγωνισμού για μαθητές εντός και εκτός του σχολείου μας.

Εξεταστικό κέντρο του Διεθνή Μαθηματικού Διαγωνισμού «Καγκουρό»

kagouroΟ Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός Μαθηματικών παγκοσμίως. Συμμετέχουν σε αυτόν 6,5 εκ. παιδιά από 52 χώρες του κόσμου. Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μια κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Στο διαγωνισμό, που γίνεται μία φορά το χρόνο στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας, συμμετέχουν παιδιά από Β’ δημοτικού έως Γ’ Λυκείου.

Helmepa junior

helpemaΗ Helmepa junior αποτελεί το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Helmepa για μικρούς μαθητές που θέλουν να γίνουν εθελοντές, να ενημερωθούν και να αναλάβουν δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της πατρίδας μας. Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Παιδική HELMEPA" πραγματοποιείται από το "Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο της HELMEPA για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση". Το Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο είναι πιστοποιημένο από τoν Γερμανικό Νηογνώμονα σύμφωνα με το Πρότυπο Ποιότητας ISO 9001:2008.

Σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργήσει υπεύθυνα παιδιά με περιβαλλοντική συνείδηση που θα αποτελέσουν τους αυριανούς ενεργούς πολίτες. Επιπλέον οι μαθητές – εθελοντές θα κατανοήσουν πως η περιβαλλοντική μόλυνση εξαρτάται άμεσα από την καθημερινή ανθρώπινη συμπεριφορά και αυτή μπορεί να διορθώσει την κατάσταση. Τελικά, οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα γίνονται οι αποτελεσματικότεροι φορείς περιβαλλοντικών μηνυμάτων στη σύγχρονη κοινωνία.

Πιστοποίηση eSafety

esafetyΤα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη έχουν πιστοποιηθεί από τον φορέα Safer Internet με την ψηφιακή σφραγίδα eSafety label!

Πιστοί πάντα στην υποχρέωσή μας να εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας μέσα σε ασφαλές πλαίσιο, γνωρίζουμε πως οι καλές διαδικτυακές εμπειρίες πρέπει να συμβαδίζουν με ένα καλά μελετημένο σχέδιο δράσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Οι μαθητές μας γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο και οι μαθησιακές εμπειρίες που προσφέρουμε είναι μέσα σε ένα ασφαλές, εμπλουτισμένο περιβάλλον τόσο για το προσωπικό όσο και για τους μαθητές μας.

To eSafety Label δημιουργήθηκε από το European Schoolnet, είναι μία ευρωπαϊκή πιστοποίηση και υπηρεσία υποστήριξης για τα σχολεία. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην προσπάθεια για την ανάπτυξη και διατήρηση υψηλών προτύπων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Η πιστοποίηση eSafety είναι ένα έργο πολλών συμβαλλόμενων φορέων που έχει προκύψει καθώς ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες (Kaspersky Lab, Liberty Global, Microsoft, Telefonica) και Υπουργεία Παιδείας (Φλαμανδικό Βέλγιο, Ιταλία και Πορτογαλία) αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες ανάγκες των σχολείων για βοήθεια αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (European Schoolnet - EUN) για την αντιμετώπιση του ελλείμματος.

Μεγάλη Πανελλαδική διάκριση στις Ξένες Γλώσσες για τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη

Education-business-awards-BRONZEΤα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη και το Andreadis English Academy κατέκτησαν το BRONZE μετάλλιο στη διδασκαλία Ξένων Γλωσσών από το θεσμό Education Business Awards 2017.

Προσωπικότητες από τον χώρο της εκπαίδευσης και την πολιτεία, εκπρόσωποι ιδιωτικών και δημοσίων φορέων, εκπαιδευτικό προσωπικό, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι, παραβρέθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 19:00, στον Πολυχώρο Αθηναΐδα στην Αθήνα, όπου βραβεύτηκαν οι καλύτερες πρακτικές στο χώρο της Εκπαίδευσης!

Το βραβείο αυτό αφιερώνεται στην κυρία Ζαφειριάδου Ρένα και τη συνεργάτη της, κυρία Μπασλή Μαρία για το έργο που προσφέρουν στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας, αλλά και σε όλο το προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων που καθημερινά προγραμματίζει τις εκπαιδευτικές δράσεις του με γνώμονα πάντα την πρωτοπορία! Και εις ανώτερα!

Έξτρα ειδικό εκπαιδευτικό υλικό ανά τάξη που έχουν επιμεληθεί έμπειροι εκπαιδευτικοί

Παιδαγωγικό Υλικό

Τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη προσφέρουν στους μαθητές έξτρα ειδικό εκπαιδευτικό υλικό ανά τάξη που έχουν επιμεληθεί έμπειροι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης εκπαίδευσής τους.

Το παιδαγωγικό υλικό είναι φιλοτεχνημένο σε μορφή εγχειριδίων και όχι φωτοτυπιών, για την καλύτερη παρουσίαση των μαθημάτων και την καθαρότητα λέξεων, αριθμών, συμβόλων και σχεδίων προς διευκόλυνση των μαθητών.

βιβλίο προνήπια Ανδρεάσης ιδιωτικά εκπαιδευτήριαβιβλίο προνήπια Ανδρεάσης ιδιωτικά εκπαιδευτήριαβιβλίο νήπια Ανδρεάσης ιδιωτικά εκπαιδευτήριαΦυσικήΓραμματικήΓραμματική

Συνεχής και άμεση συμβουλευτική υποστήριξη παιδιών, γονέων και καθηγητών, μέσα από ένα οργανωμένο και δομημένο πρόγραμμα, σχεδιασμένο από εξειδικευμένους συνεργάτες

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής

Τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη θέτουν ως βασικό τους άξονα τη συνεχή και άμεση συμβουλευτική υποστήριξη των παιδιών, των γονέων και των καθηγητών, μέσα από ένα οργανωμένο και δομημένο πρόγραμμα, σχεδιασμένο από εξειδικευμένους συνεργάτες.

Η υπηρεσία αυτή συμβάλλει στην επιμόρφωση και ενίσχυση του ρόλου των γονέων στα πλαίσια της διαπαιδαγώγησης και ανατροφής των παιδιών. Παρέχει συστηματική υποστήριξη και βοήθεια στις οικογένειες των μαθητών μας για να αντιμετωπίσουν τυχόν θέματα του παιδιού τους με τρόπο ολιστικό, αναγνωρίζοντας και αξιολογώντας όλες τις πτυχές της ανάπτυξής του. Υποστηρίζει την πρώιμη παρέμβαση, την πρόληψη και την έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση των καταστάσεων που προκύπτουν σε ένα σχολικό περιβάλλον.

Παράλληλα, ενθαρρύνει και καθοδηγεί τους εκπαιδευτικούς στη δημιουργία και καλλιέργεια μιας στενής σχέσης με τους μαθητές τους, που χαρακτηρίζεται από ασφάλεια, αμοιβαίο σεβασμό, επικοινωνία και συνεργασία. Οι εκπαιδευτικοί είναι κοντά στους μαθητές και παρόντες να τους βοηθήσουν και να τους καθοδηγήσουν για να αναπτύξουν απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες, ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τη συμπεριφορά και τα συναισθήματα τους.

Τέλος, συμμετέχει και ενισχύει την ανθρωπιστική παιδαγωγική προσέγγιση του σχολείου και ενδιαφέρεται για την υγιή ψυχική και σωματική ανάπτυξη όλων όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτό. Υποστηρίζει τον μαθητή πολύπλευρα, σε συνεργασία με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες καλλιεργεί την κριτική σκέψη, την ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων τους και την αξιοποίηση του δυναμικού τους. Παροτρύνει τους μαθητές να είναι δραστήριοι, δυναμικοί, υπεύθυνοι και με ομαδικό πνεύμα. Τους προσφέρει ερεθίσματα προκειμένου να σκεφτούν και να προβληματιστούν για θέματα που πιθανόν να συναντήσουν στη ζωή τους και συμβάλλει στο δέσιμο της ομάδας.

Η ψυχολόγος του σχολείου, χρησιμοποιεί εξειδικευμένες μεθόδους και εργαλεία όπως συνεντεύξεις, παρατήρηση, ερωτηματολόγια, συναντήσεις και συνεδρίες, υποστηρίζοντας με άρτια μέσα τη λειτουργία της υπηρεσίας. Ακολουθεί συστηματική αξιολόγηση της υπηρεσίας και τα αποτελέσματα επεξεργάζονται και αναλύονται από το Διευθυντικό Εκπαιδευτικό Συμβούλιο, όπου και λαμβάνονται αποφάσεις για περαιτέρω δράσεις.

Έμπειροι, καταξιωμένοι και άρτια καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί και συνεργάτες

Ανθρώπινο Δυναμικό-Συνεργάτες

Τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη είναι στελεχωμένα με έμπειρους, καταξιωμένους και άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς που διακρίνονται για την αφοσίωση, το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας τους και τη συνεργατικότητά τους και συμμετέχουν ενεργά, μαζί με όλο το έμπειρο και εξίσου αφοσιωμένο διοικητικό προσωπικό, στην εκπλήρωση των στόχων των Εκπαιδευτηρίων.

Το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό των Εκπαιδευτηρίων πλαισιώνεται από ειδικούς συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων:

 • Ψυχολόγος: στηρίζει γονείς και παιδιά σε όποιο ζήτημα προκύπτει
 • Λογοθεραπεύτρια: βοηθάει τα παιδιά σε θέματα ανάπτυξης του λόγου
 • Παιδοοδοντίατρος: ελέγχει και προλαμβάνει τη στοματική υγεία των παιδιών
 • Οφθαλμίατρος – Ω.Ρ.Λ: εξετάζουν τα παιδιά μια φορά το χρόνο
 • Παιδίατρος: παρακολουθεί την κλινική υγεία των παιδιών

Η πολιτική Ανθρωπίνων Πόρων των Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη σκιαγραφείται στις παραμέτρους:

 • ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης
 • δυναμικά εξελισσόμενο εργασιακό περιβάλλον που προάγει τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια, την ασφαλή εργασία και υποστηρίζει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία
 • αναζήτηση, αξιολόγηση και επιλογή νέων στελεχών που διαθέτουν σύγχρονη τεχνογνωσία, δυναμισμό και πνεύμα συνεργασίας
 • υιοθέτηση της αρχής «δια βίου μάθηση»
 • υιοθέτηση συστήματος αξιολόγησης προσωπικού που έχει στόχο τον εντοπισμό πιθανών σημείων και δεξιοτήτων που πρέπει να βελτιωθούν

Η Εταιρική μας Ευθύνη εστιάζεται σε 4 κεντρικούς άξονες

Εταιρική Ευθύνη

Η Εταιρική Ευθύνη των Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη εστιάζεται σε 4 κεντρικούς άξονες: τους μαθητές, τους γονείς, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Α. Εταιρική Ευθύνη για τους μαθητές

 • Παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου που αποδεικνύεται μέσα από σειρά πιστοποιήσεων και επιτυχιών
 • Ενισχυμένα προγράμματα σπουδών και επιπλέον ώρες διδασκαλίας
 • Σχεδιασμός και παροχή καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων
 • Ασφάλεια των μαθητών στους χώρους του σχολείου αλλά και κατά τη σχολική μεταφορά
 • Ευαισθητοποίηση των μαθητών για ενεργή συμμετοχή σε δράσεις εθελοντικού, φιλανθρωπικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα
 • Ενθάρρυνση των μαθητών για συμμετοχή σε μαθητικούς διαγωνισμούς

Β. Εταιρική Ευθύνη για τους γονείς

 • Πρόγραμμα Συμβουλευτικής για την υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου
 • Επιμόρφωση γονέων
 • Υιοθέτηση υποτροφιών
 • Νέο σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης και επικοινωνίας

Γ. Εταιρική Ευθύνη για την κοινωνία

Διοργάνωση ή/και συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δραστηριότητες και δράσεις εθελοντισμού

Δ. Εταιρική Ευθύνη για το περιβάλλον

 • Ανακύκλωση: χαρτιού σε όλες τις τάξεις και τμήματα των Εκπαιδευτηρίων, αλουμινίου, πλαστικού, γυαλιού και μπαταριών σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης φορητών ηλεκτρικών στηλών ΑΦΗΣ.
 • Ενέργεια: χρήση φωτισμού LED με τον οποίο επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως ή φθορισμού ενώ δεν επιφορτίζεται το περιβάλλον με επιπλέον θερμότητα (υπερθέρμανση του πλανήτη)
 • Σχεδιασμός και εφαρμογή προγραμμάτων για την ευαισθητοποίηση των μαθητών όπου αναπτύσσονται συγκεκριμένες περιβαλλοντικές δραστηριότητες όπως η διοργάνωση Earth day
 • Ορθή συντήρηση εγκαταστάσεων και σχολικού στόλου για μείωση της ρύπανσης

Γιατί να μας επιλέξετε

Γιατί να μας επιλέξετε

 • Μεγάλη εξειδίκευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εδώ και 55 χρόνια
 • 100% επιτυχία εισαγωγής από τη ΣΤ’ Δημοτικού σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με διαδικασία εξετάσεων και υψηλό ποσοστό εισαγωγής με Υποτροφίες
 • 100% επιτυχία στις εξετάσεις Αγγλικών Young Learners του Πανεπιστημίου Cambridge
 • 100% επιτυχία στις εξετάσεις Πιστοποίησης Πληροφορικής της ACTA
 • Το μοναδικό σχολείο στη Βόρεια Ελλάδα με 6 διδακτικές ώρες Αγγλικών την εβδομάδα στις τάξεις του Δημοτικού, 5 ώρες στα Προνήπια και στα Νήπια και εκμάθηση Αγγλικών από τον Παιδικό Σταθμό με 3 ώρες την εβδομάδα.
 • Εκπαιδευτικός σχεδιασμός Αγγλικών από την Α΄ Δημοτικού για την δυνατότητα απόκτησης πτυχίου Lower στην ΣΤ΄ Δημοτικού
 • Επιπλέον ώρες διδασκαλίας στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά στο βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ειδικά προγράμματα εμβάθυνσης και προετοιμασίας
 • Ειδικά επιμελημένο επιπλέον παιδαγωγικό υλικό με τη μορφή εγχειριδίων και σύγχρονα εργαλεία διδασκαλίας
 • Πρωτότυπα προγράμματα επιλογής
 • Από τα λίγα σχολεία στην Ελλάδα που διαθέτουν πρόγραμμα μελέτης, όπου οι μαθητές προετοιμάζονται για τα μαθήματα της επομένης με τους εκπαιδευτικούς τους και εξασφαλίζουν έτσι ελεύθερο χρόνο στο σπίτι
 • Έμπειροι και καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν άριστα, πολύμορφα εκπαιδευτικά προγράμματα
 • Νέα Καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα και δραστηριότητες
 • Νέο ηλεκτρονικό σύστημα ενημερώσεων
 • Άριστοι και απόλυτα ασφαλείς χώροι, προσεγμένης αισθητικής σε ένα κατάφυτο περιβάλλον
 • Πιστοποιήσεις